• Fundashon Instituto Splikami

Stichting Splikami, is een educatieve faciliteiten centrum midden in de wijk Marchena. Een centrum met de nieuwste technologische ontwikkelingen met daarbij “alternatief onderwijs” bestemd voor de (buurt/wijk) samenleving, maar in het bijzonder gefocust op de groep ongeschoolde, werkeloze, kwetsbare jongeren en ouderen, die op een of ander manier afgesloten zijn van nieuwe technologische en educatieve ontwikkelingen.

Een centrum dat opleiding en training, kennisoverdracht, informatie, communicatie en technologische gebruiken in het bereik van de wijkbewoner (samenleving) brengt met daarnaast, op buurt- en wijkniveau, de gebruikers wegwijs en bekend maakt in het gebruik van deze technologische gebruiken en de toepassingen daarvan.

Opleidingen
Wat betreft het geven van opleidingen, zit het succes in het ‘anders geven van onderwijs’. Met behulp van de methodiek, waarbij een verbeterde schoolfunctie tussen werken en leren wordt gebracht, doormiddel het laten zien, horen, voelen dus beleven van technologische gebruiken en arbeidsprocessen primair aan bod komen, waardoor het leren, begrijpen en eigenontwikkeling mogelijk wordt, educatie dus.
Met dit programma beoogt Splikami het voortouw te nemen in het brengen van een verbeterde vorm van praktisch en ambachtelijke opleidingen gericht op de groep van ongeschoolde, werkeloze, kwetsbare jongeren en ouderen.

Om te kunnen komen tot praktische wetenschappelijke werk/leer omgevingen verzorgt Splikami zelf zijn eigen praktijklocaties die steeds zowel geschikt zijn voor educatie en studie als voor werk/leer praktische activiteiten.

AMI-Opleidingen­

Abilidat Máksimo for di mes Identidat

Stichting Splikami heeft een pakket van opleidingen ontwikkeld: de AMI-Opleidingen

De doelgroepen van deze opleiding zijn de jongvolwassenen in de leeftijdsgroep 18 – 30 jaar die:

  • Economisch en Sociaal gezien, niet de besten zijn
  • Onder de zwaksten behoren in onze samenleving

en op één of andere manier afgesloten zijn van nieuwe technologische en educatieve ontwikkelingen.

Samen met onze sponsoren willen we deze doelgroepen een waardig en zelfverzekerd plaats in de samenleving geven.

Bekijk de AMI projecten die tijdens de AMI-opleidingen zijn uitgevoerd (nog in ontwikkeling)

Aanmelding voor een AMI opleiding

Denk je in aanmerking te komen voor een EMI opleiding, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.